Spouwmuur isoleren is een dubbel verhaal.
Veel huizen waarvan men de spouwmuur wil isoleren, daarvan, dient het schilderwerk ook grondig nagekeken te worden. Sommige gevelverven zijn namelijk niet geschikt om te laten staan. Want het isoleren van de spouwmuur brengt ook enkele ongemakken met zich mee waar u niet meteen aan denkt.
Het na- isoleren van de spouwmuur in gevel heeft het voordeel dat u heel wat kan besparing op de verwarmingskosten maar er is ook een nadeel waar je niet meteen aan zou denken.
Door de spouwmuur te isoleren kan het water dat normaal via de
spouw wordt afgevoerd niet meer via deze weg worden afgevoerd. De buitensteen zal daardoor vochtiger staan dan voordien.
De vochthuishouding van de buitensteen en de spouwmuur zal veranderen waardoor het oppassen is met nieuwe en oude verfsystemen om afschilfering van de verf te voorkomen.
Voorbereiding van de ondergrond:
De voorbereiding van na-geïsoleerde gevels is van groot belang.
We gaan er veelal van uit dat reeds aanwezige verfsystemen minder dampopen zijn dat het gewenste systeem. Daardoor is het noodzakelijk om zoveel mogelijk van de oude verflagen te verwijderen totdat we een min of meer gave stenen ondergrond hebben.
Keuze van de verf:
Het verfsysteem voor na-geïsoleerde spouwmuur gevels dient steeds goed dampopen te zijn zodat aanwezig vocht snel kan uitdampen door de verflagen. Deze verven zijn meestal mat van uitzicht en vormen geen gesloten film op de gevel.
Werken uitbesteden:
De juiste verfkeuze en een goede uitvoering van deze schilderwerken zijn geen eenvoudige klus. U doet er dus goed aan om een expert te raadplegen.
Wilt u uw gevels late schilderen?
Dan kan u bij ons steeds een vrijblijvende onderbouwde offerte met een technisch advies aanvragen. Zo u nog jaren kan genieten van een prachtige gevel.
Enkele tips om vochtproblemen in spouwmuur te voorkomen kan u vinden op volgende site: https://www.tipsentricks.be